Így lesznek tökéletesen sminkelt ajkaid

By 2018-05-18Egyéb

Teljesen mindegy, hogy a visszafogottabb színeket kedveled, vagy, ha rúzsról van szó szeretsz vadulni, ha a matt változatokat szereted, vagy inkább a fényeset, esetleg a folyékonyt, egy biztos: te is tökéletes végeredményt szeretnél!

Ha mégis azt látod, hogy a rúzsod gyakran elfolyik, lekopik vagy megfakul, haladj végig a tippjeinken, és legyen tökéletes a megjelenésed!

  1. Készítsd elő az ajkaidat!

Ahhoz, hogy megfelelő alapot biztosíthass a smink számára, elengedhetetlen megtenni néhány előkészületet. Az első a radírozás! Vehetsz boltban, vagy készíthetsz egyszerű házi ajakradírt is olívaolaj, méz és cukor keverékéből, a lényeg, hogy dörzsöld át vele a szád, hogy megszabadulj a száraz részektől. Ez után hidratáld a kedvenc ajakbalzsamoddal, és kész is!

  1. Alapozás

Ha az ajakbalzsamból kicsit sok került fel, nyugodtan itasd fel egy papír zsepivel mielőtt lealapoznád. Igen, az ajkaidnak is szüksége van alapozásra! Használhatsz kifejezetten ajkakra való alapot, de a korrektorod vagy az alapozód is tökéletesen megfelel. Így egy szép, egységes felületet kapsz.

  1. Mindig ceruzázz!

A tökéletes végeredményhez elengedhetetlen az ajakceruza használata. Gazdaságos, ha egy, az ajkaid színével megegyező ceruzát használsz minden rúzs alá, de a színek sokkal szebbek és élénkebbek lesznek, ha mindig az adott rúzzsal megegyező színű ceruzával rajzolsz alapot. Plusz tanács: ne csak körvonalat húzz, hanem töltsd ki az ajkaid egész területét!

  1. Használj ecsetet!

Egyszerűbbnek tűnhet egyenesen a rúzzsal felvinni a színt, de sokkal precízebben lehet egy ajakecsettel dolgozni. Ha applikátoros a rúzsod, akkor is érdemes inkább ecsetre váltani, ugyanis az anyag nem egyenletesen oszlik el a szivacsos felületen, ezért sok gondot okozhat!

  1. Extra tippek

Ha egyébként is matt rúzst használsz, vagy nem bánod, ha matt lesz a végeredmény, fixáld le egy kis ecsettel és egy transzparens púderrel a végeredményt!

Extra tartósságért rúzsozás után itasd fel a felesleget egy papír zsebkendő segítségével, majd tedd fel a rúzst még egy rétegben! Ezt akár többször is megismételheted a garantált tartósság érdekében.

Használd a PaulMoise Perfect lips szetteket: ezekben nem csak egy ceruzát és a hozzá illő rúzst találhatod meg, hanem az extra tartósságot is!

Anna Szabó

Author Anna Szabó

More posts by Anna Szabó

Leave a Reply