Tedd tartóssá a sminked nyáron is!

By 2018-05-23Egyéb

Hamarosan beköszönt az igazi forró, nyári időszak, ami nem igazán kedvez az arcbőrnek, a sminknek pedig még kevésbé. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem is érdemes sminkelni magunkat, hiszen természetes, hogy nőként teljes makeupban érezzük magunkat komfortosan. Tippjeink segítségével nem kell lemondanod a sminkelésről, sőt: attól sem kell félned, hogy a hőségben lefolyik majd, amit az arcodra varázsoltál!

1. Kezdd az arctisztítással!
Ebben az időszakban is a bőrtípusodnak megfelelő arctisztítási rutint érdemes alkalmazni, egy kis változtatással. Viszont azt vedd figyelembe, hogy ilyenkor tágabbak a pórusok, és jobban izzad a bőr! Éppen ezért, válassz olyan hidratálót, ami vizes bázisú, hiszen az könnyebben felszívódik.

2. A megfelelő alapok elengedhetetlenek
A hidratáló után érdemes egy plusz réteget beiktatnod: válassz pórusösszehúzó bázist! Ettől sokkal egységesebb lesz az arcbőröd, illetve szebben terül majd rajta a következő réteg. Ez pedig jobb, ha nem egy vastag alapozó lesz, sokkal inkább egy könnyed textúrájú, fényáteresztő krém, ami az arcod árnyalataitól függően lehet BB, CC, DD vagy a nemrég elterjedt EE. Imádni fogok ezeket a termékeket, ugyanis amellett, hogy hidratálnak, fényvédőt is tartalmaznak, és szépen egységesítik a bőrképet. A bőrhibák elfedésére azonban nem alkalmasak, ezért azokra válassz egy korrektort!

3. Tedd élettelivé az arcod!
Ehhez pedig nincs másra szükséged, csak egy kis krémes állagú pirosítóra, amely a nagy melegben sokkal természetesebben mutat az arcodon, mint a por állagú változatok. Mellette használj bronzosítót is! Ezzel olyan hatást kelthetsz, mintha napoztál volna, pláne, ha egy minimális fénnyel is rendelkezik.

4. Mi a helyzet a szemekkel?
Használj szemhéjalapot, hidd el, sokkal szebben mutatnak rajta a színek, ráadásul tartósabb is lesz! Emellett nyáron ajánlatos kipróbálni a vízálló tusokat és szempillaspirálokat. Ha pedig színeket használsz, kerüld a por alapúakat, és használj inkább ceruzát, vagy krémes állagút.

5. Ne feledkezz meg a fixálásról!
Az arc fixálásánál elengedhetetlen a tökéletes alap, amit azt már fentebb kifejtettünk. Viszont ennek ellenére érdemes egy kis laza szerkezetű, loose púderrel is rögzíteni a végeredményt. Az izzasztó nap folyamán többször is megismételheted a púderezést, de ha nem szeretnéd túlzásba vinni, használj blot papírt! Ez tökéletesen felitatja a felesleges faggyút a bőröd felszínéről.

Ezek mellett érdemes egy sminkfixáló spray-t is beszerezned, amellyel rögzítheted a makeupod, amint kész!

Anna Szabó

Author Anna Szabó

More posts by Anna Szabó

Leave a Reply