Miért érdemes két alapozót tartani a nesszeszeredben?

By 2018-06-08Egyéb

Lerántjuk a leplet a sminkmesterek egyik titkáról!

Biztosan ti is hallottátok már, esetleg láttátok tutorial videókban, hogy a sminkesek soha nem egy alapozót használnak fel egy adott arcbőrre, hanem kettőt, hármat, vagy akár többet mixelnek össze. Ezt a tökéletes végeredményért teszik, és nem feltétlenül a bőrtípus miatt, hanem sokkal inkább a szín miatt! Hiszen az emberek bőrszíne szinte annyira változatos, mint a hópelyhek vagy az ujjlenyomatok, amelyekből nem lehet két egyformát találni. Így nem is várhatjuk el az egyes sminkmárkáktól, hogy kifejezetten a mi színünkhöz illeszkedő terméket gyártsanak. Persze van néhány olyan márka, ami színek igen széles palettáját kínálja: akár 15-20 különböző árnyalatot is készítenek egy alapozóból. Azonban még ezek közül sem mindig könnyű megtalálni az igazit!

Éppen ezért hoztuk el neked a sminkesek egyik legalapvetőbb trükkjét, amivel mindig hibátlan lehet a sminked. A lényeg, hogy ne félj kísérletezni, keverd ki a saját színed! A PaulMoise HD alapozói egymással tökéletesen vegyülnek, így egyszerűen kialakíthatod a hozzád legközelebb álló árnyalatot. Mixeld a kettes színt az ötössel vagy a hármast a négyessel! Az egyes pedig egy olyan tökéletes keverő és tónusvilágító árnyalat, amit bármelyik másik alapozóval bátran összevegyíthetsz!

Ez a módszer a bőrszín folyamatos változásaira is remek megoldást nyújt, hiszen természetes, hogy nem egyforma a színünk az év különböző szakaszaiban. Ha két alapozóval dolgozunk, akkor értelemszerűen télen a világosabb, nyáron pedig a sötétebb tónus kell, hogy előtérbe kerüljön. Érdemes minden alkalommal természetes fénynél kipróbálni a kikevert színeket, hogy semmiképp se nyúljunk félre!

Végül, de nem utolsó sorban: kontúrozás! Az elmúlt néhány év legnépszerűbb sminktrendje még mindig hódít! És hogy mire van szükség a technika alkalmazásához? Természetesen két, különböző színű alapozóra! Azaz, ha mindig van egy sötétebb és egy világosabb árnyalatunk, bármikor feldobhatunk egy természetes kontúrt. Tökéletes, ha valamilyen alkalomra készülünk vagy csak szeretnénk egy kicsit különlegesebb hatást elérni.

Ha téged is meggyőztek a sminkesek tippjei, irány a webshop, ahol minden szükséges eszközt megtalálsz a tökéletes sminkalapodhoz!

Anna Szabó

Author Anna Szabó

More posts by Anna Szabó

Leave a Reply