Időtálló smink, avagy így figyelj PaulMoise kozmetikumaidra, hogy hosszabb ideig használhasd őket!

By 2018-06-12Egyéb

Összegyűjtöttünk néhány tippet, amit nem árt szem előtt tartani, ha azt szeretnéd, hogy egy sminktermék minél hosszabb ideig használható legyen. Hiába a felbontás utáni szavatossági idő, ha nem megfelelő módon tárolod és használod, az adott kozmetikum nagy eséllyel hamarabb végzi majd a kukában, mint azt szeretted volna. Ezért érdemes néhány apróságra odafigyelni.

Az egyik legalapvetőbb szabály, hogy mindig olvasd el a sminktermék csomagolásán a használati utasítást, és vedd komolyan, ha bármilyen használattal kapcsolatos figyelmeztetést találsz benne. Emellett figyelj rá, hogy ne felejtsd nyitva a termékeidet, amikor nem használod őket sminkelés során. Szorosan zárd le a smink fedelét, hiszen ha a smink hosszabb ideig a levegővel érintkezik, az lerövidítheti a szavatossági időt. Azt se felejtsd el, hogy a napfényes helyek mellett a hőforrások közelében sem javasolt a smink tárolása. Ehelyett igyekezz száraz, tiszta és hűvös, de nem túl fagyos tárolási lehetőséget választani a kedvenc PaulMoise matt folyékony rúzs vagy alapozó számára.

Ne próbálkozz a termékek felhígításával, például a szempillaspirál vagy az alapozó felvizezésével, és a sminket csak tiszta kézzel vagy applikátorral vidd fel. Ha vízzel próbálod folyékonyabbá tenni a sminkterméket, közben baktériumok és szennyeződések is bekerülhetnek, emellett csökkenhet a tartósító elemek hatékonysága. A smink vízzel való vegyítése csak akkor ajánlott, ha ezt a gyártó a csomagoláson is jelzi.

Ha kézzel sminkelsz, a kézmosás elengedhetetlen, különösképp, ha a tárolóba kell mártanod az ujjaid. Ha smink applikátort használsz, tartsd mindig tisztán, szappannal vagy enyhe samponnal tisztítsd és hagyd megszáradni, mielőtt a sminktermék felvitelére használnád. Applikátoraidat rendszeresen cseréld le akkor is, ha gondosan tisztán tartod őket. Emellett igyekezz elkerülni, hogy az általad használt smink és egyéb kozmetikum valaki mással közös használatba kerüljön.

Ez a néhány apróságnak tűnő dolog máris sokkal kitolhatja termékeid élettartamát és segíthet egy egészséges és higiénikus hozzáállást követni a sminkelésben.

Forrás: Cosmetics Info

Anna Szabó

Author Anna Szabó

More posts by Anna Szabó

Leave a Reply