Perfect lips, avagy hogyan válaszd ki a bőrtónusodhoz illő rúzst?

By 2018-06-15Egyéb
PaulMoise

A tökéletes smink nem kis munka eredménye. Kísérletezel, de még nem találtad meg a tökéletes árnyalatú rúzst? Néhány tipp, hogy könnyebben el tudd dönteni, mely árnyalatok működnek biztosan a bőrtónusoddal.

Először is el kell döntened, hogy milyen tónusú a bőröd. Ebben egy igencsak egyszerű trükk lehet a segítségedre: ellenőrizd a csuklód belső oldalán a vérerek árnyalatát. Ez segít eldönteni, hogy a hideg, a meleg vagy a semleges tónusúakhoz tartozol.

Ha az erek inkább zöldesnek tűnnek, akkor a meleg tónusúak táborát erősíted, bőröd olívás-sárgás árnyalatokat tartalmaz. Ha inkább kéknek tűnnek az erek, akkor a hűvösebb, világosabb tónusúak közé tartozol. A kék és zöld közötti árnyalat a semleges bőrtónust jelenti, és azt, hogy legtöbb árnyalatú rúzs illeni fog a bőrödhöz.

Vegyük előbb sorra, hogy az erős piros árnyalatok közül milyet érdemes választanod a tónusodhoz. Ha a meleg tónust tudhatod sajátodnak, akkor a narancs alapú pirosakkal nem tudsz melléfogni. Ezek kiemelik a meleg tónusokat és egészséges ragyogást kölcsönöznek az arcodnak. Hűvösebb tónusú bőrhöz választhatod a kék alapú pirosakat, hiszen ezek illeni fognak a bőröd árnyalatához, ha viszont a hűvös jelleget akarod ellensúlyozni, akkor dönts a melegebb, esetleg bézs árnyalatok mellett, hiszen ezek a nyárias árnyalatok kiegyenlítik a hűvös tónusokat. A sötétebb bőrtónushoz a mély vörös árnyalatok illenek leginkább, míg a nagyon semleges, testszínű árnyalatok nem jelentik a legjobb megoldást, hiszen kevésbé fognak érvényesülni, az erősebb árnyalatú bőrtónus elnyomja őket.

Ugyan ezek a szabályok vonatkoznak a természetesebb árnyalatú, testszínű rúzsokra is. Meleg bőrtónushoz jól illenek a melegebb, narancsalapú árnyalatok, hűvös tónusú bőrhöz a rózsaszín alapú, semleges árnyalatok.

Vannak viszont olyan rúzsok is, amelyek legtöbb bőrtónuson jól állnak. Ilyenek a harmonikus, köztes árnyalatúak, illetve a tiszta piros (vagy igaz piros) árnyalat, ami nem is túl meleg, nem is túl hideg, így legtöbb bőrtípuson jól mutat. Ilyen a PaulMoise matt folyékony rúzsai közül a Kiss me.

Bármilyen tónusú legyen is a bőröd, a PaulMoise kínálatában biztosan megtalálod a hozzá illő rúzst. Keresgélj bátran!

Anna Szabó

Author Anna Szabó

More posts by Anna Szabó

Leave a Reply