Bronz Istennő – minden nyár slágere!

By 2018-06-25Egyéb
sminkelés

Neked is jól állhat, csak tanuld meg a saját képedre formálni!

Igaz, hogy a külsőnk folyamatosan változik egy év folyamán, elsősorban persze a környezeti hatások miatt. Mégis, abban megegyezhetünk, hogy a legjelentősebb változást a nyár hozza el, ami a megjelenésünket illeti, ehhez pedig a trendek is alkalmazkodnak! Nyaranta hódít például a bronzos színekben pompázó külső, és ez nemcsak az öltözködést illeti, hanem természetesen a sminkünket is.

A következőkben bemutatjuk, hogy melyek azok a sminktrükkök, amelyek ennek a stílusnak az alapját képezik. És ha esetleg elsőre azt gondolod, hogy ez nem neked való, mindenképp olvass tovább, mert biztosan megcáfolunk majd!

Ami az alapokat illeti, ennél a stílusnál érdemes egy nagyon laza, könnyed alapozót használni, hiszen melegebb időben nehezen bírja a bőrünk a nehéz rétegeket. Tökéletes megoldás a PaulMoise HD alapozója, ami könnyed, mégis tartós fedést biztosít. Ha problémás a bőröd, ne rétegezd az alapozót, inkább használj egy jól fedő korrektort a bőrhibákra.

Ha nyáron is világosabb a bőröd, akkor sem érdemes sötétebb púderrel fixálnod, a napcsókolta hatást bronzerrel is elérheted! Ha sárgás a bőröd, válassz meleg tónusú bronzosítót (PaulMoise -Sunny), ha pedig rózsaszínes, akkor inkább hideg tónusút (PaulMoise – Clove), hogy egységes képet mutasson a sminked! Vidd fel az arccsont alá, a homlokod felső részeire, és az állkapcsod környékére is, hogy úgy tűnjön, egész nap a strandon feküdtél!

A bronz Istennő megjelenés alapja tehát a barnás-bronzos színek használata, és nem csak az arcon. Az előző tanácsot követve, a bőrtónusodtól függően használd a barna változatait a szemhéjadon is, legyen az fényes (PaulMoise – Bronz Chrystal) vagy matt (PaulMoise – Currant). Ha pedig alkalmibb megjelenésre vágysz, alkalmazd az arany bármelyik árnyalatát a szemzugodban (PaulMoise – Honey Topaz)! Fontos, hogy vizsgáld meg a fényét: ha meleg fényű, akkor a melegebb tónusúaknak áll jó, és ugyanez igaz a hideg változatra is. Ez utóbbit az arany esetében nehezebb találni, de léteznek bronzos, ezüstbe hajló árnyalatai is, amelyek egy hidegebb tónusú arcbőrrel rendelkezőnek állnak remekül.

Az arany szín visszatérhet az arcodon is, ha highlighterként használod, a pirosítód fölé. Erre egyébként szemhéjpúdert is bátran használhatsz. Ez visszaveri a napsugarakat, amitől azonnal üde, ragyogó külsőt biztosíthatsz magadnak!

Ami pedig az ajkakat illeti, ugyanúgy a tónus jelent mindent! Bárkinek jól állhat egy barnás rúzs (például PaulMoise – Mallow klasszikus rúzs), ha a megfelelőt választja! Amennyiben a meleg tónusok uralkodnak a természetes színeidben, akkor válassz gazdag csokibarnát, vagy egy üde, barackosabb színt! Ha pedig inkább hideg tónusú vagy, egy hűvös szürkésbarna, vagy halványabb mályvás árnyalat gyönyörűen kiemelni majd az ajkaidat!

Összességében tehát azt mondhatnánk, hogy bárkinek jól állhat ez a stílus, ha megfelelően válogatja össze a színeket. Te is kísérletezz bátran, hiszen e nélkül soha nem tudhatod!

 

Anna Szabó

Author Anna Szabó

More posts by Anna Szabó

Leave a Reply