Sminkbolt vagy online vásárlás? Lássuk az érveket!

By 2018-07-27Egyéb
sminkbolt, sminküzlet, üzlet

Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált az online vásárlás, ami sokszor könnyíti meg a mindennapjainkat és spórol nekünk időt. De hogy is van ez a sminktermékek esetén? Mikor érdemes online vásárolni, és miért jó, ha a sminkboltban szerezzük be a termékeket? Néhány fontos szempontot összegezve próbáltunk egy jól működő vásárlási stratégiát körvonalazni, ami hatékonyan kombinálja a két lehetőséget.

Ahhoz, hogy megtaláljuk a járható utat online és offline között, előbb lássuk, milyen előnyei és hátrányai vannak a két lehetőségnek!

SMINKBOLT

Előnyök:

  • Tesztelés. Talán a legfontosabb előnye a boltoknak, hogy kipróbálhatjuk a termékeket, így a vásárlás pillanatában már biztosak lehetünk benne, hogy jól választottunk, és a hozzánk illő kozmetikumokkal hagyjuk majd el az üzletet.
  • A vásárlás élménye. Nem sűrűn ülünk le ismerőseinkkel a képernyőn görgetve vásárolni, az offline vásárlás viszont önmagában is kellemes program lehet, jó kis közös időtöltés, amely során rengeteg pozitív inger ér.
  • Azonnal tied a termék. Gyakran esünk annyira szerelembe egy termékkel, hogy azonnal használni szeretnénk. Ilyenkor különösen nehéz kivárni, amíg megérkezik, ha online rendeltük. Ha viszont a boltban találtuk meg, azonnal mehet is a neszesszerbe.
  • Szakértői segítség. Online a többi vásárló személyes tapasztalatait ismerhetjük meg, néha viszont jól jön, ha egy valóban hozzáértő alkalmazott személyre szabott segítséget nyújt a választásban.

Viszont: a boltokban sajnos korlátozott számú forrásból tájékozódhatunk, nem ismerhetjük meg a többi vásárló visszajelzéseit, és nem bonyolíthatjuk le bármelyik kényelmes pillanatban a vásárlást.

ONLINE SMINKVÁSÁRLÁS

Előnyök:

  • Bárhol, bármikor. Az online vásárlás legfontosabb előnye, hogy sorbaállás, várakozás és a nyitvatartási időhöz való alkalmazkodás helyett akkor és onnan vásárolhatjuk meg kedvenc termékeinket, amikor és ahonnan csak szeretnénk.
  • Készlet. Online vásárlásnál jóval kevesebb eséllyel szaladunk bele abba a problémába, hogy a vágyott termék nincs készleten, ami sok csalódástól kímélhet meg.
  • Háttérinfó és tájékozódás. Sosem árt utánanézni egy terméknek, különösen ha sminkről van szó. Erre az online tér a legjobb megoldás, hiszen itt több forrásból tájékozódhatunk, és könnyen hozzájuthatunk a releváns információhoz.
  • Más vásárlók véleményei. Talán az egyik legfontosabb előnye az internetes vásárlásnak, hogy megtudhatjuk, mit gondol egy termékről a többi vásárló. A termékinfók mellett mindig jó tisztában lenni vele, hogy a valós felhasználóknak milyen tapasztalatai vannak egy sminktermékkel kapcsolatban.

Viszont:

  • Nincs tesztelés. Ez pedig egy igen nagy hátrány, hiszen hiába szuper minőségű egy termék, azt sajnos nem tudjuk eldönteni, hogy hogyan fog mutatni rajtunk. Ezt csak egy úton deríthetjük ki, ha valóban ki is próbáljuk.
  • Nincs élmény. Bár sok időt spórolhatunk az online rendeléssel, sajnos a vásárlással járó élményt is elveszítjük általa. Nincs zsongás, nincs nevetgélés, szép üzlethelyiség és barátságos elárusító, aki segít eldönteni, hogy két árnyalat közül melyiket válasszuk – és valljuk be, ezek nélkül azért nem is olyan izgalmas az egész.

Mi hát a leghatékonyabb megoldás? Valószínűleg az, ha nem kötelezzük el magunkat egyik lehetőség mellett sem, és ehelyett inkább a kettőt összekapcsolva bővítjük neszesszerünket. Az online informálódás sosem árt, viszont mindig sokat segít, ha meglátogatjuk a sminkboltot, kipróbáljuk a termékeket, és közelebbről is megismerjük a márkát. Ezt követően a második vásárláskor már az online rendelés során is magabiztosabbak lehetünk.

Ezért döntöttünk úgy, hogy egy új sminkbolttal kedveskedünk nektek, ahol kellemesen nézelődve ki is próbálhatjátok a PaulMoise termékeket. Sok szeretettel és még több prémium minőségű sminktermékkel várunk a Westend első szintjén nemrég nyílt üzletünkbe! Ráadásul még egy szuper extra is vár itt rátok, hiszen fantasztikus fonatokat is készíttethettek a BraidMe elképesztően ügyes kollégáival! Nézzetek be hozzánk!

Hanna Szabó

Author Hanna Szabó

More posts by Hanna Szabó

Leave a Reply