Mennyi a szállítási idő?

A rendelést igyekszünk a rendelés leadásának napján, vagy az azt követő 2 munkanapon feladni, így a kiszállítás várható ideje 4-5 nap. Természetesen a hétvégék és az ünnepnapok ez alól kivételt képeznek. A hétvégéken illetve ünnepnapokon leadott rendeléseket a rá következő munkanapokon tudjuk feldolgozni és feladni. (Rendelés feldolgozását követően, a szállítás részleteiről, kézbesítés idejéről üzenetet küldünk a vásárláshoz megadott e-mailre.)

Milyen időintervallumban szállít a futárszolgálat? Lehet velük egyeztetni?

A megrendelt termék kiszállítása munkanapokon általában 08:00 és 18:00 óra között történik. A csomag érkezésének pontos idejét a futárszolgálattal tudja leegyeztetni a csomagszám alapján, melynek részletei a megrendelésnél megadott e-mail címre, a csomag futárszolgálatnak történő átadását követően megküldésre kerül.

Nem érkezett meg a megrendelésem. Mi ilyen esetben a teendő?

Kérjük, e-mail (contact@paulmoise.com) formájában keresse fel ügyfélszolgálatunkat és a rendelésszám megadásával röviden írja meg részünkre, hogy nem érkezett meg az XXXX számú rendelése, melyet éééé.hh.nn napján rendelt meg az oldalunkról. Kollégánk 24 órán belül fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Változtatni szeretnék a rendelésemen, mit tehetek?

Ha változtatni szeretne a rendelésén (szállítási cím, elérhetőségek, csomag tartalma), érdeklődni szeretne a feldolgozás állásáról, küldjön üzenetet a contact@paulmoise.com-email címre.

Hol érvényesíthetem a kuponomat?

A kosár tartalmának megnyitásakor, megtalálható a “Kupon” mező. Itt érvényesítheti a kódját.

Minden esetben be kell írni a kódot és a “kuponkód Beváltása” gombra kattintani, mivel több kódunk is aktív egy időben, így mindenkire rábízzuk a döntést, hogy melyik kódot szeretné használni a rendelés során.

Hogyan tudom lemondani a rendelést?

Amennyiben Ön rendelt terméket, de időközben meggondolta magát és már nem tart igényt a termékre, akkor többféleképpen is eljárhat. Amíg nem készül csomagszám a rendeléshez, addig a weboldalon a Saját fiókjában lemondhatja a rendelést (vagy akár contact@paulmoise.com e-mail címen is van erre lehetőség)

Ha már elkészült a csomagszám, akkor fenti e-mail címen tudja jelezni az elállási szándékát az ügyfélszolgálat felé. (Ilyenkor a törlésről értesítjük a társosztályunkat/futárszolgálatot, hogy megállítsuk a kiszállítási folyamatot.)

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem tudjuk időben feldolgozni a kérést és a kiszállítás mégis elindult, javasoljuk, hogy utasítsa vissza a csomag átvételét.

Milyen fizetési módok közül választhatok?

Jelenleg utánvételes (tehát a futárnak, a csomag átvételekor kell fizetni), online bankkártyás, illetve Paypal-os fizetés lehetséges a webshopunkban.

FONTOS!!! A fizetés módoktól függetlenül a szállítási díjak egységesek.

Nem vagyok megelégedve a vásárolt termékkel. Milyen lehetőségek vannak, ennek a rendezésére?

Minden esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a contact@paulmoise.com e-mail címen, néhány gondolatban írja meg az elégedetlenség okát. Kollégánk 24 órán belül fel fogja venni Önnel a kapcsolatot, orvosolják a problémát.

Mit kell tennem, ha hibás terméket kaptam?

Minden esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a contact@paulmoise.com e-mail címen. Kollégánk 24 órán belül fel fogja venni Önnel a kapcsolatot, egyeztetik a termékcsere menetét.

Nem kaptam meg a számlát, milyen módon juthatok hozzá?

A számlát minden esetben elektronikus formában küldjük ki a Vásárlók részére, a vásárlásnál megadott e-mail címükre. Elsőnek kérjük, minden esetben ellenőrizze a vásárláshoz megadott e-mail címét. Amennyiben minden helyesen van feltüntetve és mégsem kapott számlát, kérjük, írjon ügyfélszolgálati e-mail címünkre.

A PaulMoise termékeiteket tesztelték állatokon?

Nem! Egyetlen termékünket sem tesztelték állatokon.