Kosár

Tippek

Smink ecset fajták

Smink ecset fajták

Smink ecset fajták és használatuk a gyakorlatban

Vegyük sorba, smink ecset fajták kapcsán miket kell tudnod!
Alapvetően 6 ecsetet különböztetünk meg, ha az arc sminkeléséről van szó. Ezek a következők: alapozó ecset, korrektor ecset, púder ecset, pirosító ecset, bronzosító ecset, highlighter ecset.
Az smink ecset fajták használta ugyanúgy kezdődik, mint a sminkelés első lépése, fertőtlenítéssel/tisztítással! Fontos, hogy mindig tiszta smink ecsettel dolgozz, ne vigyél fel baktériumokat a bőrödre, hiszen a sminkeddel együtt egész nap az arcodon lesz, könnyen bajt okozhat.

Ha az ecseteid tiszták és szárazak, akkor kezdődhet is a sminkelés.

Smink ecset fajták PaulMoise

Smink ecset fajták PaulMoise Cosmetics

Smink ecset fajták – Alapozó smink ecsetek (PM6)

Smink ecset fajták típusa is létezik a beauty piacon. Itt szerintem leginkább csak az dönt, hogy kinek mi esik jobban a kezére. Van lapos, de tömött kerek változat is. Bármilyen ecsetet használsz, a lényeg ugyanaz. Az ecsettel mindig fentről lefelé haladva dolgozz, egyenletesen oszlasd el mindig az adott területen az alapozót. Mindig az arcon levő kis szőrpihék irányával megegyezően dolgozz. Ha néhol csíkosnak, foltosnak látod az alapozást, óvatos ütögető mozdulatokkal dolgozd el az alapozót. Lapos alapozó ecset esetében ügyelj rá, hogy mindig döntve tartsd, sose merőlegesen az arcra. Smink ecsetek használata!

Lapos alapozó ecset, professzionális anyag és formatervezés.

Smink ecset fajták – Korrektor smink ecsetek használata (PM13)

Smink ecset fajták: korrektor ecset formáját tekintve olyan, mint a lapos alapozó ecset, viszont jóval kisebb a feje. Teteje ugyanolyan oválisan vágott. A korrektor ecsetet használat során mindig döntve tartsuk. Apró ütögető mozdulatokkal oszlassuk el vele a korrektort. Méretéből adódóan könnyen hozzá tudsz férni a szem alatti területhez és a kisebb felületű bőrhibákhoz.

Gyorsan, egyszerűen használható professzionális társ a sminked elkészítéséhez.
Smink ecset fajták – PaulMoise Cosmetics

Smink ecset fajták – Púder smink ecsetek használata (PM2, PM3)

Smink ecset fajták, azon belül is a púder ecset, amelyből van kisebb és nagyobb méretű is. A nagyobbat a teljes arc púderezéséhez használd. A kisebb fejű tökéletes a korrektor fixálására, a kisebb területek elérésére. A púder ecsetet mártsd bele a púderbe, ütögesd le a felesleget és a púdert egyenletesen vidd fel az arcodra, fentről lefelé haladj, hiszen a „felesleg” úgyis lefelé fog hullani. A könnyebben zsírosodó területekre ütögető mozdulatokkal felvihetsz plusz réteget. (Ehhez használhatsz sminkszivacsot is.) Körkörös mozdulatokkal eloszlathatod a port, óvatosan sepregetve pedig eltávolíthatod a felesleget.

Kalsszikus és nélkülözhetetlen púder ecset. Fixál és véd…

Smink ecset fajták – Pirosító smink ecsetek használata (PM4)

Pirosító ecset az egyik kedvenc smink ecset fajtám, formáját tekintve ugyanolyan, mint a púder ecset, viszont valamivel kisebb.  Ez is több méretben érhető el. A pirosítónál is ügyelni kell, hogy a fölösleges port ütögessük le a felvitel előtt. Finom simító mozdulatokkal egyenletesen oszlassuk el, hogy szép legyen az eredmény.

Hogy ezt mennyire imádjuk… Pirosító ecset, amellyel szuper-egyszerűen lehet dolgozni a sminket. Smink ecset fajták- PaulMoise Cosmetics

Bronzosító smink ecsetek használata(PM5):

 

Méretét tekintve közepes méretű, ferdén vágott, lekerekített formájú smink ecset, kifejezetten kontúrozásra. Az arcunk, az állkapocs vonala és a homlok területe azok, amiket optikailag korrigálhatunk egy kicsit. Az orr árnyékolásához kisebb, ferde ecsetet szoktak használni, amivel határozott vonalakat lehet húzni. Az arcra apró ütögető, sepregető mozdulatokkal vidd fel a kontúrt. Fokozatosan erősítsd a rétegeket a természetes megjelenés érdekében.

Ferde vágású, sűrű ecsetfej, amellyel lazán megy majd a bronzosítás.

Smink ecset fajták – Highlighter smink ecsetek használata(PM11)

Smink ecset fajták egyik ékköve a highlighter ecset. A highlighter felviteléhez használhatsz legyező ecsetet is, de kisebb, kerek fejű ecsetet is. Legyezőecsettel az arccsontra precízen fel tudod építeni a highlightert, viszont ha a szemöldök ív alá, szemzugba vagy egyéb nehezen elérhető területekre szeretnéd felvinni, akkor válaszd az utóbbit. A bronzosítóhoz hasonlóan ezt is fokozatosan építsd fel. Könnyed, sepregető mozdulatokkal terítsd el az arc kívánt részein.

Az egyik legkedveltebb sminkecsetünk. Nem véletlen! Legyező alakú ecset a csodálatos highlight-hoz.

Smink ecset fajták..

Smink ecset fajták..

Összegezzük a smink ecseteket, amelyekről eddig szó volt:

Ha az ecseteket már nem használod, alaposan mosd el és szárítsd meg őket. Sose hagyd koszosan. Az ápolásukat és tisztán tartásukat a bőröd és az ecseteid is meg fogják hálálni. Mindig válassz olyan ecsetet, amit a legkényelmesebben tudsz használni, precízen fel tudod vinni vele a sminktermékeket. (megfelelő típus, méret)

Speciális Tipp: Gyakorold a mozdulatokat. figyeld meg, hogy ha máshogy vagy más irányból dolgozol az ecsetekkel, akkor milyen eredmény lesz. Kísérletezz bátran, hiszen így tudod kialakítani a számodra megfelelő mozdulatokat, sminkelési szokásokat. A sminkelés legyen könnyed, szórakoztató. Sose aggódj rajta, hogy vajon jól használod-e az ecseteket. Minél többet gyakorolsz, annál jobban elsajátítod majd az adott ecsettípushoz legmegfelelőbb mozdulatokat.

Smink ecset fajták - Ecsetek sorakozó! Smink ecsetek használata!

Smink ecset fajták – Ecsetek sorakozó! Smink ecsetek használata!

Kiegészítő smink ecset fajták, mint például ajak ecset, szemöldök ecset, szemhéj ecset, szemhéjtus ecset.

Az arc ecsetek mellett megtalálunk a kínálatban kiegészítő smink ecset fajták legfontosabbjait is. Ezek a szemhéj ecsetek, ajak ecsetek, szemöldök formázó ecsetek, legyező ecset. Mindegyik csoport speciálisan az igényekhez, professzionális felhasználásra lett kialakítva. Méretben, formában, tömörségben az adott smink elkészítéséhez igazodik. Vegyük végig a kiegészítő smink ecseteket, amelyek nagyon fontosak!

Ajak ecsetek ( kiegészítő ecsetek)

Lapos, kerekített vagy enyhén hegyes formájú, rövid szőrű ecsetek. Ha teheted, akkor rúzsozás során mindig ajakecsettel dolgozz, így tartósabb lesz, és a rúzs megmarad a kontúrokon belül. Szabályozhatod a felvitt mennyiséget. Biztos lehetsz benne, hogy nem kerül fel túl sok az ajkaidra, egyenletesebben és precízebben meg tudod alkotni a sminked. Ha nem szeretnéd, hogy túl éles legyen a szájceruza rajza, a szélekre is ráfesthetsz. Ha nem egyezik meg a rúzs és a kontúr színe, akkor alaposan dolgozd össze. Ellenőrizd az eredményt. Ha a rúzs bárhol túlér, vagy nem tölti ki az ajkat egészen a vonalig, igazíts utána, illetve egyenesítsd ki ajakceruzával vagy ajak ecsettel. Kiegészítő smink ecsetek- ajak ecsetek

Tökéletes ajkakhoz használj ecsetet.

Szemöldök ecsetek (kiegészítő ecsetek)

A szemöldök ecsetek ferdén vágottak és a szokásosnál keményebb szőrből készülnek, hogy a különböző gél vagy por alapú szemöldökfestéket könnyedén felvihessük. A szemöldök ecset főleg a szemöldök színének megerősítésére, a szemöldök kiemelésére használható, az alsó és felső szemöldök vonal meghúzására.  Apró mozdulatokkal, egyenletesen töltsd ki a szemöldököd, a kontúrt pedig egy határozott éles vonallal hozd létre. A szemöldökspirál a kósza szálak eligazítására ajánlott. Ehhez használhatsz szemöldök kefét is. Némely szemöldökceruza olyan, amelynek a végén található egy ecset vagy kefe. Kiegészítő smink ecsetek- szemöldök ecsetek

Multifunkcionális, egyszerre tökéletes a szemöldökre és a szemtusra is.

Szemhéj ecsetek (kiegészítő ecsetek)

Több típus, méret és forma közül válogathatsz. Vannak kisebb vagy nagyobb fejű, kerek vagy ferdén vágott formák. Találsz a smink ecsetek között olyat, ami satírozásra, éles vonal húzására vagy teljes szín felvitelére alkalmasak. A szem sminkelése több szakaszból áll, smink típustól függően. Így biztos, hogy ha nem is több típusú, de több méretű ecsetre lesz szükséged. Az ecsetekkel minden esetben aprólékosan dolgozz. Kerüld a színek közötti éles kontrasztot, mindig törekedj a színátmenetre. Ha nem sikerült eléggé összeépíteni a színeket, akkor máris előveheted a satír ecsetet. Ezzel körkörös mozdulatokat végezve egyenletesen összedolgozhatod a színeket. A vízvonalat egy ajak ecsethez hasonló, vékonyabb, kisebb fejű ecsettel tudod a legkönnyebben meghúzni. Kiegészítő smink ecsetek- szemhéj ecsetek

Kötelező kellék, ha kicsit extrább szemhéjfestést csinálsz. Amennyiben hétköznapi szolidat, akkor is szükséges az egyszerű és gyors kivitelezéshez.

Tus ecset (kiegészítő ecsetek)

Napjainkban már tus ecsetből is több típust találunk. Vékonyabb vagy vastagabb egyenes szálú. Ferdén vágott, tömöttebb. Ez utóbbi formában hasonlít a szemöldök ecsetre. A fejeken kívül különböző kialakítású nyéllel is találkozhatsz. Nem csak a hagyományos, egyenes tus ecset létezik, hanem van enyhén hajlított változata is. A tusvonal klasszikus „mumus” szinte mindenki számára, így az, hogy milyen ecsetet választasz, csak azon múlik, hogy számodra melyik esik jobban kézre, mivel tudsz precízen dolgozni. A tus ecset használata során törekedj a határozott mozdulatokra, éles vonalakra. Kiegészítő smink ecsetek- tus ecsetek

A tusvonal teljesen megváltoztatja a megjelenést. Bármikor jól jöhet, ezért legyen hozzá megfelelő szemhéjtus ecseted.
Smink ecset fajták - alap smink ecsetek, amelykre szükséged lesz

Smink ecset fajták – alap smink ecsetek, amelykre szükséged lesz

Kiegészítő sminkecsetek

A smink ecset tisztítás:

Ezeknél az ecseteknél különösen fontos a helyes tisztítás, hiszen az ajkaidhoz, szemeidhez/szem környékhez használod őket. Közvetlenül használat előtt is érdemes fertőtleníteni őket. Használat után pedig alaposan mosd el őket, nehogy baktériumok telepedjenek meg rajta.

Speciális Tipp: Ezekre az ecsetekre (főleg a szemhéj ecsetekre) jellemző, hogy egy smink elkészítése közben különböző színek felviteléhez használnád a smink ecsetet. Készíts magad mellé egy smink törlőkendőt, így ha hirtelen más pigmentet kellene használnod, egy egyszerű mozdulattal kitörölgetheted a nem kívánatos színt az ecsetedből és már használhatod is tovább. Tus esetében is jó, ha kéznél van egy kendő, hiszen a tus gyorsan szárad, így ha letörlöd használat után az ecset szálairól, a mosásnál kevésbé gyűlik meg a szőrökre száradt festékkel a bajod.

Reméljük tetszett a blogunk a PaulMoise smink ecsetek használatáról, amelyet direkt rövidre írtunk, hogy csak a lényeges dolgokat adjuk át Neked!

Ha tetszett a blog írj rá egy pozitív véleményt és küld el valakinek, akit szintén érdekelhet. Ha nem tetszett, akkor is írd le véleményedet, hogy javíthassunk rajta, de akár tanácsot is adhatsz, hogy mi legyen a következő téma.

Köszönjük, hogy végig olvastad és reméljük a PaulMoise smink ecsetek használata így már nem jelent gondot Neked a jövőben!

Kövess minket Instán!

𝑷𝒂𝒖𝒍𝑴𝒐𝒊𝒔𝒆𝑪𝒐𝒔𝒎𝒆𝒕𝒊𝒄𝒔 – A Szépség Érintése Neked!

 

Mi a véleményed?

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Kosár Eltávolítva. Visszavonás Van kuponkódod?
  • Még nincs terméked a kosárban nyomás vásárolni.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. további információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás