Kosár

Tippek

Smink ecsetek

Smink ecsetek PaulMoise Cosmetics

Smink ecsetek és használatuk

Vegyük sorba,  a smink ecsetek kapcsán miket kell tudnod!
Alapvetően 6 smink ecsetet különböztetünk meg, ha az arc sminkeléséről van szó. Ezek a következők: alapozó smink ecset, korrektor smink ecset, púder smink ecset, pirosító smink ecset, bronzosító smink ecset, highlighter smink ecset.
Az smink ecsetek használta ugyanúgy kezdődik, mint a sminkelés első lépése, fertőtlenítéssel/tisztítással! Fontos, hogy mindig tiszta smink ecsettel dolgozz, ne vigyél fel baktériumokat a bőrödre, hiszen a sminkeddel együtt egész nap az arcodon lesz, könnyen bajt okozhat. Ha a smink ecsetek tiszták és szárazak, akkor kezdődhet is a sminkelés.

Smink ecsetek, amelyeket imádnak

Smink ecsetek, amelyeket imádnak

Alapozó smink ecsetek (PM6)

Alapozó smink ecsetek több típusa is létezik a beauty piacon. Itt szerintem leginkább csak az dönt, hogy kinek mi esik jobban a kezére. Van lapos, de tömött kerek változat is. Bármilyen smink ecsetet használsz, a lényeg ugyanaz. A smink ecsettel mindig fentről lefelé haladva dolgozz, egyenletesen oszlasd el mindig az adott területen az alapozót. Mindig az arcon levő kis szőrpihék irányával megegyezően dolgozz. Ha néhol csíkosnak, foltosnak látod az alapozást, óvatos ütögető mozdulatokkal dolgozd el az alapozót. Lapos alapozó ecset esetében ügyelj rá, hogy mindig döntve tartsd, sose merőlegesen az arcra.

Korrektor smink ecsetek használata (PM13)

Korrektor smink ecsetek formájukat tekintve olyanok, mint a lapos alapozó ecset, viszont jóval kisebb a fejük. Teteje ugyanolyan oválisan vágott. A korrektor smink ecsetet használat során mindig döntve tartsuk. Apró ütögető mozdulatokkal oszlassuk el vele a korrektort. A korrektor smink ecsetek méretéből adódóan könnyen hozzá tudsz férni a szem alatti területhez és a kisebb felületű bőrhibákhoz.

Gyorsan, egyszerűen használható professzionális társ a sminked elkészítéséhez.
Smink ecsetek – PaulMoise Cosmetics

Púder smink ecsetek használata (PM2, PM3)

Púder smink ecsetek, amelyből van kisebb és nagyobb méretű is. A nagyobbat a teljes arc púderezéséhez használd. A kisebb fejű smink ecset tökéletes a korrektor fixálására, a kisebb területek elérésére. A púder ecsetet mártsd bele a púderbe, ütögesd le a felesleget és a púdert egyenletesen vidd fel az arcodra, fentről lefelé haladj, hiszen a „felesleg” úgyis lefelé fog hullani. A könnyebben zsírosodó területekre ütögető mozdulatokkal felvihetsz plusz réteget. (Ehhez használhatsz sminkszivacsot is.) Körkörös mozdulatokkal eloszlathatod a port, óvatosan sepregetve pedig eltávolíthatod a felesleget.

Kalsszikus és nélkülözhetetlen púder ecset. Fixál és véd…

 

Pirosító smink ecsetek használata (PM4)

Pirosító smink ecsetek az egyik kedvenc smink ecset fajtám, formájukat tekintve ugyanolyan, mint a púder ecset, viszont valamivel kisebbek.  Ez is több méretben érhető el. A pirosítónál is ügyelni kell, hogy a fölösleges port ütögessük le a felvitel előtt. Finom simító mozdulatokkal egyenletesen oszlassuk el, hogy szép legyen az eredmény.

 Pirosító ecset, amellyel szuper-egyszerűen lehet dolgozni a sminket.
Smink ecsetek – PaulMoise Cosmetics

Bronzosító smink ecsetek használata(PM5):

Méretüket tekintve közepes méretű, ferdén vágott, lekerekített formájú ecsetek, kifejezetten kontúrozásra. Az arcunk, az állkapocs vonala és a homlok területe azok, amiket optikailag korrigálhatunk egy kicsit. Az orr árnyékolásához kisebb, ferde ecsetet szoktak használni, amivel határozott vonalakat lehet húzni. Az arcra apró ütögető, sepregető mozdulatokkal vidd fel a kontúrt. Fokozatosan erősítsd a rétegeket a természetes megjelenés érdekében.

Ferde vágású, sűrű ecsetfej, amellyel lazán megy majd a bronzosítás.

Highlighter smink ecsetek használata(PM11)

Smink ecsetek egyik ékköve a highlighter ecset. A highlighter felviteléhez használhatsz legyező ecsetet is, de kisebb, kerek fejű ecsetet is. Legyezőecsettel az arccsontra precízen fel tudod építeni a highlightert, viszont ha a szemöldök ív alá, szemzugba vagy egyéb nehezen elérhető területekre szeretnéd felvinni, akkor válaszd az utóbbit. A bronzosítóhoz hasonlóan ezt is fokozatosan építsd fel. Könnyed, sepregető mozdulatokkal terítsd el az arc kívánt részein.

Az egyik legkedveltebb sminkecsetünk. Nem véletlen! Legyező alakú ecset a csodálatos highlight-hoz.

Összegezzük amelyekről eddig szó volt:

Ha az smink ecseteket már nem használod, alaposan mosd el és szárítsd meg őket. Sose hagyd koszosan. Az ápolásukat és tisztán tartásukat a bőröd és az ecseteid is meg fogják hálálni. Mindig válassz olyan ecsetet, amit a legkényelmesebben tudsz használni, precízen fel tudod vinni vele a sminktermékeket. (megfelelő típus, méret)

Speciális Tipp

Gyakorold a mozdulatokat. Figyeld meg, hogy ha máshogy vagy más irányból dolgozol az ecsetekkel, akkor milyen eredmény lesz. Kísérletezz bátran, hiszen így tudod kialakítani a számodra megfelelő mozdulatokat, sminkelési szokásokat. A sminkelés legyen könnyed, szórakoztató. Sose aggódj rajta, hogy vajon jól használod-e az ecseteket. Minél többet gyakorolsz, annál jobban elsajátítod majd az adott ecsettípushoz legmegfelelőbb mozdulatokat.

Smink ecsetek forgatáson is jól jönnek (Dér Heni)

Smink ecsetek a forgatáson is jól jönnek (Dér Heni)

Kiegészítő ecsetek, mint például ajak ecset, szemöldök ecset, szemhéj ecset, szemhéjtus ecset.

Az arc ecsetek mellett megtalálunk a kínálatban kiegészítő smink ecsetek legfontosabbjait is. Ezek a szemhéj ecsetek, ajak ecsetek, szemöldök formázó ecsetek, legyező ecset. Mindegyik csoport speciálisan az igényekhez, professzionális felhasználásra lett kialakítva. Méretben, formában, tömörségben az adott smink elkészítéséhez igazodik. Vegyük végig a kiegészítő smink ecseteket, amelyek nagyon fontosak!

Ajak smink ecsetek

Smink ecsetek PaulMoise Cos.

Ajak ecsetek PaulMoise Cos.

Lapos, kerekített vagy enyhén hegyes formájú, rövid szőrű smink ecsetek. Ha teheted, akkor rúzsozás során mindig ajakecsettel dolgozz, így tartósabb lesz, és a rúzs megmarad a kontúrokon belül. Szabályozhatod a felvitt mennyiséget. Biztos lehetsz benne, hogy nem kerül fel túl sok az ajkaidra, egyenletesebben és precízebben meg tudod alkotni a sminked. Ha nem szeretnéd, hogy túl éles legyen a szájceruza rajza, a szélekre is ráfesthetsz. Ha nem egyezik meg a rúzs és a kontúr színe, akkor alaposan dolgozd össze. Ellenőrizd az eredményt. Ha a rúzs bárhol túlér, vagy nem tölti ki az ajkat egészen a vonalig, igazíts utána, illetve egyenesítsd ki ajakceruzával vagy ajak ecsettel.

Szemöldök smink ecsetek

A szemöldök smink ecsetek ferdén vágottak és a szokásosnál keményebb szőrből készülnek, hogy a különböző gél vagy por alapú szemöldökfestéket könnyedén felvihessük. A szemöldök smink ecset főleg a szemöldök színének megerősítésére, a szemöldök kiemelésére használható, az alsó és felső szemöldök vonal meghúzására.  Apró mozdulatokkal, egyenletesen töltsd ki a szemöldököd, a kontúrt pedig egy határozott éles vonallal hozd létre. A szemöldökspirál a kósza szálak eligazítására ajánlott. Ehhez használhatsz szemöldök kefét is. Némely szemöldökceruza olyan, amelynek a végén található egy ecset vagy kefe.

Multifunkcionális, egyszerre tökéletes a szemöldökre és a szemtusra is.

 

Szemhéj smink ecsetek

Több típus, méret és forma közül válogathatsz. Vannak kisebb vagy nagyobb fejű, kerek vagy ferdén vágott formák. Találsz a smink ecsetek között olyat, ami satírozásra, éles vonal húzására vagy teljes szín felvitelére alkalmasak. A szem sminkelése több szakaszból áll, smink típustól függően. Így biztos, hogy ha nem is több típusú, de több méretű ecsetre lesz szükséged. Az ecsetekkel minden esetben aprólékosan dolgozz. Kerüld a színek közötti éles kontrasztot, mindig törekedj a színátmenetre. Ha nem sikerült eléggé összeépíteni a színeket, akkor máris előveheted a satír ecsetet. Ezzel körkörös mozdulatokat végezve egyenletesen összedolgozhatod a színeket. A vízvonalat egy ajak ecsethez hasonló, vékonyabb, kisebb fejű ecsettel tudod a legkönnyebben meghúzni.

(Szemhéjtus) Tus smink ecsetek

Napjainkban már tus ecsetek között is több típust találunk. Vékonyabb vagy vastagabb egyenes szálú. Ferdén vágott, tömöttebb smink ecsetek. Ez utóbbi formában hasonlít a szemöldök ecsetre. A fejeken kívül különböző kialakítású nyéllel is találkozhatsz. Nem csak a hagyományos, egyenes tus ecset létezik, hanem van enyhén hajlított változata is. A tusvonal klasszikus „mumus” szinte mindenki számára, így az, hogy milyen ecsetet választasz, csak azon múlik, hogy számodra melyik esik jobban kézre, mivel tudsz precízen dolgozni. A tus ecset használata során törekedj a határozott mozdulatokra, éles vonalakra.

A tusvonal teljesen megváltoztatja a megjelenést. Bármikor jól jöhet, ezért legyen hozzá megfelelő szemhéjtus ecseted.

Smink ecsetek PaulMoise Cosmetics

A smink ecset tisztítás:

Ezeknél az ecseteknél különösen fontos a helyes tisztítás, hiszen az ajkaidhoz, szemeidhez/szem környékhez használod őket. Közvetlenül használat előtt is érdemes fertőtleníteni őket. Használat után pedig alaposan mosd el őket, nehogy baktériumok telepedjenek meg rajta.

Speciális Tipp: Ezekre az ecsetekre (főleg a szemhéj ecsetekre) jellemző, hogy egy smink elkészítése közben különböző színek felviteléhez használnád a smink ecsetet. Készíts magad mellé egy smink törlőkendőt, így ha hirtelen más pigmentet kellene használnod, egy egyszerű mozdulattal kitörölgetheted a nem kívánatos színt az ecsetedből és már használhatod is tovább. Tus esetében is jó, ha kéznél van egy kendő, hiszen a tus gyorsan szárad, így ha letörlöd használat után az ecset szálairól, a mosásnál kevésbé gyűlik meg a szőrökre száradt festékkel a bajod.

Reméljük tetszett a blogunk…

Ecsetek széles választéka

Ha tetszett a blog írj rá egy pozitív véleményt és küld el valakinek, akit szintén érdekelhet.

Köszönjük, hogy végig olvastad és reméljük a PaulMoise ecsetek használata így már nem jelent gondot Neked a jövőben!

Kövess minket Instán!

𝑷𝒂𝒖𝒍𝑴𝒐𝒊𝒔𝒆𝑪𝒐𝒔𝒎𝒆𝒕𝒊𝒄𝒔 – A Szépség Érintése Neked!

Mi a véleményed?

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Kosár Eltávolítva. Visszavonás Van kuponkódod?
  • Még nincs terméked a kosárban nyomás vásárolni.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. további információk

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás